Takaisin
MITEN LÖYTÄÄ HYVÄ BOKSERI PALVELUSKOIRAHARRASTUKSEEN?


KASVATTAJAN VALINNASTA:

Kasvattajan valinta on ehkä tärkein seikka valintaprosessissa. Hyväkin yhdistelmä voidaan huonolla hoidolla ja ruokinnalla pilata. Luotettava kasvattaja on paras apu myös yhdistelmän ja yksilön valinnassa.

1. Valitse kasvattaja, joka itse harrastaa pk-toimintaa. Harrastamisella tarkoitetaan tässä sitä, että kasvattaja itse kouluttaa ja kilpailee koirillaan. Harrastavan kasvattajan valitseminen on järkevää, koska:
   - kasvattaja osaa tällöin itse neuvoa ja auttaa sinua koulutuskysymyksissä.
   - vain pk-harrastaja tietää millaisia ominaisuuksia koiralta vaaditaan, jotta se olisi hyvä voittajaluokan hakukoira, jälkikoira, suojelukoira jne. Näin hän osaa painottaa näitä ominaisuuksia myös jalostusvalinnoissa.
   - pk-harrastaja arvostaa terveyttä enemmän kuin ei-harrastaja, sillä hän tietää kuinka tärkeää kilpailukoiralle on terveys.
   - pk-harrastajan jalostukseen käyttämät koirat ovat useammin koiria, joilla on kilpailtu tai ovat koulutuksessa tähtäimenä kilpaileminen. Näin ollen ne ovat käyneet läpi prosessin, joissa niiden käyttöominaisuuksia ja terveyttä on testattu.
   - itse jalostuskoiriaan kouluttanut kasvattaja tuntee koiriensa ominaisuudet paremmin kuin mikään koetulos tai luonnetesti voisi kertoa.
   - harrastava kasvattaja osaa myös parhaiten arvioida koetulosten ja testien merkitystä jalostuskoirien valinnassa. Hän myös osaa paremmin hyödyntää harjoitusten ja koulutusprosessin tuottamaa informaatiota koirista.

2. Valitse kasvattaja, joka tutkii koiriensa ja kasvattiensa terveystilannetta. Muista, että täysin terve koira saattaa olla koira, jota ei ole tutkittu tarpeeksi. Jos jonkun kasvattajan koirissa ei ole koskaan ollut mitään terveysongelmia, hän pettää joko sinua tai itseään.

3. Valitse kasvattaja, joka on rehellinen. Tämän toteaminen voi olla vaikeaa, mutta eräs merkki voisi olla se, että rehellinen kasvattaja kertoo myös koiriensa huonoista puolista.

4. Valitse kasvattaja, joka pitää pennut olosuhteissa, joissa ne saavat paljon ihmiskontakteja ja virikkeitä eivätkä ne ole liikaa yksin tai tarhassa.

5. Laske kasvattajan "selitykset". "No kun se on sellaisella ohjaajalla", "Ei ole
aikaa", "Jos se olisi ollut pennusta saakka"... jos menee yli 5, unohda.


RODUN KOTIMAAN ELI SAKSAN BOKSERIKLUBIN MINIMIVAATIMUKSET REKISTERÖITÄVÄLLE PENTUEELLE
Tämä vain esimerkiksi siitä, että tulosten ja terveystutkimusten vaatiminen ei voi olla kohtuutonta:

1. Molempien vanhempien on oltava hyväksytysti suorittanut ZTP:n (tai Körungin) ja AD:n.
2. Vähintään toisella vanhemmalla on oltava tulos suojelukokeesta (VPG tai IPO)
3. Lonkat vähintään C
4. 1.1.2001 jälkeen ensimmäistä kertaa jalostukseen käytettävillä koirilla selän spondyloosista lausunto ja sydän tutkittu väridopplerultraäänitutkimuksella.
Tulos ei vaikuta (tosin käytännössä karsii huonoimmat pois jalostuksesta).
5. Lisäksi ikä-, aika-, määrä- ym. rajoituksia
6. Taistelussa lonkka- ja kivesvikaa vastaan apuna indeksit. Jatkossa käyttöön tulevat myös sydän- ja spondyloosi-indeksit.

copyright © BB-Klubi - webdesign mabakers